KIRJOITUKSIANI: 

Facebookista löytdät muita ajankohtaisia kannanottojani. T'ässä julkaistu joitakin mielipidekirjoituksiani, jotka löysin arkistoistani. 

Kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtajisto otti SSS 4.4.2017 kantaa esioppilaan koulukuljetusoikeuteen otsikolla "esikoululaisilla yhä maksuton kuljetus". Koulukuljetusperiaatteita on käsitelty niin opetuslautakunnassa kuin kaupunkisuunnittelulautakunnassa ja viimeisimpänä käänteenä kaupunkisuunnittelulautakunta päätti asian lähettämisestä...

Esiopetuksen ympärillä on käyty keskustelua kuljetusoikeuksista tässä lehdessä useamman kerran. Viimeisimmässä kirjoituksessaan (SSS 6.5.) kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtajisto kirjoittaa, että kyse olisikin ollut vain eskarilaisista vuorohoidossa.

Salon Seudun Sanomat uutisoi (SSS 29.3.) Salon
Yrittäjien kuntavaaliehdokkaille edellisenä iltana järjestämästä paneelista.
Paneelissa keskusteltiin ensin elinkeinotoimikunnan perustamisen
tarpeellisuudesta, ja kuten uutisessa todetaan, useimmat puolueet suhtautuivat
uuden virallisen toimikunnan perustamiseen epäillen. Lisäksi uutisessa
sanotaan, että...

Perusopetuslaki takaa oikeuden kuljetukseen kaikille niille koululaisille, jotka asuvat tietyn kilometrirajan päässä koulustaan. Sama oikeus on myös esikoululaisella. Salossa on määritetty, että tämä kilometriraja on esikoululaisella ja 1-2luokkalaisilla 3km ja sitä vanhemmilla lapsilla 5km.

Opetuslautakunta tarkasteli...

Lähiruokaa vai tuontielintarvikkeita?Salon kaupungin ravitsemuspalvelut tarjoaa ruokaa tuhansille koululaisille, päiväkotilaisille ja vanhuksille. Ravitsemispalveluiden tarvitsemat elintarvikkeet on aiemmin kilpailutettu kaupungin toimesta, jolloin alueen omat yritykset ovat voineet osallistua kilpailutuksiin. Tällä on ollut merkittävä vaikutus...

Harrastustakuu

01.03.2017

Jokaisella lapsella ja nuorella tulisi olla mahdollisuus vähintään yhteen harrastukseen. Kuitenkin tuoreimman nuorisobarometrin mukaan jopa 35 prosenttia nuorista on jättänyt harrastuksen aloittamatta rahanpuutteen vuoksi.

Kotihoidontuki pitää poistaa, jotta naisille saadaan tasa-arvo ja lapsille kunnollista varhaiskasvatusta! Naiset ja lapset pois kodeista - tällaisia keskustelunavauksia on viime päivinä ollut usein lehdissä ja sosiaalisessa mediasssa.Osa tuntuu ajattelevan kotihoidontuella olon olevan kotona loikoilua ja samalla lapsen varhaiskasvatuksen totaalista...

Politiikka ei ole äideille?Äänioikeus annettiin Suomessa naisille vuonna 1906. Samalla saimme oikeuden asettautua myös ehdolle vaaleissa. Tasa-arvoisia mahdollisuuksia hoitaa poliittisia luottamustehtäviä meillä ei ole kuitenkaan vielä tänäkään vuonna.

Uutisten kestoaihe on ollut yhteiskuntasopimus - tuleeko vai ei tule? Mitä tekee ahtaajat, mitä tekee joku muu ammattiliitto? Valta ei ole tuntunut olevan siellä, missä on vastuu taloudestamme.Suomi on yskinyt talousvaikeuksien keskellä jo vuosia. Nyt kaivataan työtä ja talouskasvua - alamäki on jatkunut liian pitkään.

Opetuslautakunnan puheenjohtajana jaan kaupunginjohtajan huolen kaupungin vaikeasta taloudellisesta tilanteesta. Tiedostan, että kaikki kivet tulee kääntää, jotta talous saadaan pysyvästi oikenemaan.