Mielipide Naiset ja lapset pois kodeista. Julkaistu HS, TS, SSS

01.03.2017

Kotihoidontuki pitää poistaa, jotta naisille saadaan tasa-arvo ja lapsille kunnollista varhaiskasvatusta! Naiset ja lapset pois kodeista - tällaisia keskustelunavauksia on viime päivinä ollut usein lehdissä ja sosiaalisessa mediasssa.Osa tuntuu ajattelevan kotihoidontuella olon olevan kotona loikoilua ja samalla lapsen varhaiskasvatuksen totaalista laiminlyöntiä. Totuus oman ja ystäväpiirini osalta on ollut jotain ihan muuta. Suosittelen ainakin kansanedustajiamme tutustumaan myös siihen arkeen. Omat lapseni esimerkiksi ovat osallistuneet kotihoidontuella ollessani lukuisiin erilaisiin avoimiin varhaiskasvatuspalveluihin ja kerhoihin - perustin myös yrityksen kotihoidontuen päätteeksi.

Kotihoidontuki on tasa-arvonkin kannalta huono juttu sanovat tuen vastustajat seuraavaksi. Olenkin aivan samaa mieltä! Asemani korkeakoulutettuna naisena työmarkkinoilla olisi kieltämättä ehkä toisenlainen ilman kolmea lastani ja ainakin, jos olisin jättänyt olematta kotihoidontuella. Tämä on kuitenkin ollut minulta täysin tietoinen valinta. Valinta, joka perustuu omiin arvoihini ja valinta, jonka tekisin tasa-arvon heikkenemisestä huolimatta uudelleen hetkeäkään epäröimättä. Kysyisinkin sinulta arvon tasa-arvon puolustaja - oletko varma, että me kotihoidontukea käyttäneet naiset kaipaamme sinua puolustamaan tasa-arvoamme? Minä en.Kotihoidontuki ei ole Suomen ongelma - työpaikkojen vähyys on. Kotihoidontuellakin on runsaasti naisia, jotka eivät vaan saa työtä halustaan huolimatta. Keskitytään Suomen kilpailukyvyn nostamiseen ja sitä kautta työpaikkojen syntyyn, sillä palkkapussi kannustaa työhön lähtöön ihan toisin kuin se joidenkin kannustavuusloukuksi väittämä minimaalinen kotihoidontuki!Sanna Lundström

asianajaja, Salo

Tässä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui.

Tässä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui.