Harrastustakuu

01.03.2017

Jokaisella lapsella ja nuorella tulisi olla mahdollisuus vähintään yhteen harrastukseen. Kuitenkin tuoreimman nuorisobarometrin mukaan jopa 35 prosenttia nuorista on jättänyt harrastuksen aloittamatta rahanpuutteen vuoksi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kiinnitti asiaan huomioita linjapuheessaan puoluevaltuustolle 24.9.2016 ja haastoi samalla kaikki kunnat mukaan asiaa edistämään. Useat kokoomusryhmät ovat jo ympäri Suomen asiaan tarttuneet ja myös me Salon kokoomuslaiset olemme sitoutuneet harrastustakuun edistämiseen. Iloksemme huomasimme eilen lehdestä (SSS 13.10), että demaritkin ovat nyt tulleet kanssamme mukaan tavoitetta edistämään.

Lasten harrastustoiminta tarvitsee kuitenkin tukijoiden lisäksi konkreettisia tekoja. Salon kokoomus tulee edellyttämään, että ensinnäkin takaamme jatkossakin lapsille ja nuorille riittävästi eri lajien harrastuspaikkoja, joiden käytön tulee myös olla nykyiseen tapaan maksutonta lapsille ja nuorille. Edellytämme myös, että kaupunki selvittää mahdollisuuksia tukea lasten harrastustoimintaa nykyistä paremmin esimerkiksi joustava koulupäivä hankkeen avulla. Toivomme, että liikunnan ja kulttuurin määrää lisätään koulupäivään vapaaehtoisuuden ja valinnaisuuden pohjalta kolmatta sektoria hyödyntäen. Lisäksi toivomme, että jatkamme Salossa lataa liikettä ohjelmaa, mikä tarjoaa ilmaisia liikkumismahdollisuuksia salolaisille nuorille.

Nykytila Salossa on lasten harrastusmahdollisuuksissa valtavan paljon parempi, kuin monessa muussa kunnassa. Paljon on kuitenkin vielä matkaa siihen, että jokaisella lapsella on mahdollisuus harrastaa. Siksi edellytämme myös selvitettävän, millä toimenpiteillä kaupunki pystyisi vielä parantamaan lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia.

Ennaltaehkäisevänä työnä harrastustoiminta tukee myös nuorten yhteenkuuluvuutta. Pidämme varsin tärkeänä, että jokaisella lapsella on perheen tilanteesta riippumaton mahdollisuus harrastaa.

Salon tulee olla visionsa mukaisesti jokaiselle hyvä paikka elää - myös nuorille mahdollisuuksia tarjoten.

Sanna Lundström

Salon Kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja

Mika Kortelainen

Salon Kokoomuksen kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja